Snowflakes

Inatt ramlade snön av från taket, gräset började blottas igen och hela vägen blev till en enda lång isgata innan det förvandlades till vattenpölar. Inte mig emot, snö och vinter har aldrig stått högt upp på min hitlista. Bara möjligtvis de gånger jag har åkt pulka, för ett par skidor har jag inte stått på sen jag var cirkus åtta år, dåliga minnen säger jag bara. Men om sanningen ska fram så är jag väl ingen höjdare när det kommer till pulka heller. Jag har alltid oturen eller klantigheten att åka snett, vurpa, köra in i ett träd eller ett härligt buskage med taggar. Eller som den gången jag och två vänner bestämde oss för att gå upp för vilstabacken med ett, läs ett tefat. Japp, underbar tanke det där. Så vi alla tre hoppade på det där lilla, lilla tefatet i den inte så lilla vilstabacken. Vi kom några meter, sen vände sig hela tefatet så vi åkte med ryggarna först sen kom ett gupp och ja, tefatet flög och det gjorde vi med. Och efter den åkturen så sakande E en sko, jag hade haft sönder mina byxor och M hade tappat sina vantar plus lite mindre vackra skrapsår lite här och var. Alla ögodelar hittades lyckligtvis. Ja, förutom mina brallor som åkte i sopen.

Det här var inte alls det som jag hade tänkt skriva från början, Men detta slog mig bara nyss. Nu blev jag sugen på att åka pulka. Men det är lika bra att snön har försvunnit nu, annars hade jag väl kommit hem med kvistar i håret och en bruten arm.


pulkapuss. S.


I need to be something more than the skin and bones you see.

Jag ska väl skriva något i stil med, oj, längesedan sist. Hej, jag letar efter inspiration. Jag fick en komplimang för några dagar sedan. Tyvärr stämde dock komplimangen inte överens med verkligheten. Så är det. Tråkigt nog. Men kanske om något år, då även jag passar i vintermössa och mina kinder inte längre blänker. Leva på hoppet. Det måste man göra, och jag har gjort det år efter år. Allt kommer att bli bra. Jag kommer att bli bra. Det måste bli bra.



novemberpuss. S.

It's getting closer and closer.

Konversation på msn med kamrat Widin.

"vi ska vara galna tillsammans hela gänget. efter två veckor kommer det sitta efterlyst skyltar på oss i hela thailand att vi måste lämna landet för de orkar inte med oss. "



längtarpuss. S.


You were the only one i could ever speak this secret language between us and the sheets. You made my mind and body so hot, you sent this wild child into a lady by night.

Det är helg. Älskade lördag. Men istället för att dansa full i neon, ligger jag hemma under kramtäcket och är en sjukling. Men en snorande näsa och en kopp té är väl mysigare än låt säga en icke snorande näsa och en drink kanske? Inte riktigt. Men jag får väl se det positiva, ingen hemsk bakfylla att uthärda imorgon. Lyckliga mig. Men om jag hade gått in i dimman idag så hade jag velat haft den här på högsta volym. Loveit.



(Uffie - First Love)

jagönskarjagocksåfickvarafullochgalenpuss. S.

So many feelings that words can not describe. Words are not enough.

Jag var ute nyss. I det duggande småregnet med min röda halsduk. Mina kinder var nog lika röda. Jag har sett 3091 videor på youtube. Och just nu känns det som att jag har sett lika många väntrum. Och i varje väntrum har jag nog känt mer än 3091 känslor och jag har nog tänk mer än 3091 tankar. Jag sitter i väntrummet, lyssnar på tanter som pratar. Men jag hör ingenting, jag har så många tankar som redan pratar i mitt huvud att jag inte kan höra något annat. Jag försöker bläddra i tidningar, men mina ögon läser inte meningarna. Försöker koncentrera mig på orden. Till ingen nytta. Jag tycker det tar för lång tid och tusen tankar till börjar tänkas. I min hjärna och i mitt hjärta börjar en mur byggas upp som kan ta emot de orden som du kanske kommer säga. De dåliga nyheterna, att det har blivit värre. Större. Svårare. Och jag sitter där i väntrummet på en blå stol och tänker tusen tankar om igen. Jag har en klump i halsen som om jag försöker svälja ett stort piller utan vatten. Du är sjuk och jag är rädd. Men idag fick du mediciner och blodtrycket var bra. Äntligen, en lättnad. Ett steg i rätt riktning. Imorgon är det ett nytt väntrum, med nya stolar, nya tanter. Och jag hoppas ett nytt steg i rätt riktning. 


snartelvapuss. S.

I wanna spend my nights and days between your arms. Everyday breathing your love. And even in my dreams I wanna be kissing your lips. Baby, breathing your love.

Idag har jag druckit té med caroline, precis ätit wok och nu lyssnar jag på den här. Snart bonde söker fru sen grey's mitt tvnöje för ikväll.



(Kat Deluna Feat Darin - Breathing your love)

kvällspuss. S.

Lights out. The night is here.

Jag har stirrat i taket i så många nätter att jag kan varenda spricka i färgen och varje skarv. Jag har lärt mig texten till oändligt många låtar. Nätterna och jag är inte överens. De flyktiga timmar jag har sovit har jag har drömt om smala armar, kärleksviskningar och magiska ord. Jag har hört smattrande regn mot fönstret, haft nattliga konversationer om ingenting alls med regnet som bakgrundsmusik. Jag har skämtat, jag har varit allvarlig. Och jag har tänkt. Tänkt på hur olika människors liv kan vara. Och att det som vissa människor drömmer om kan vara andra människors verklighet, utan att de vet om det.  Att de varje dag lever det livet vissa önskar att de levde. Stort som smått. Det behöver inte vara stora skillnader, det kan bara vara den där lilla detaljen som gör att man önskar att man också levde så. Den där lilla detaljen som man vet skulle gör en så stor skillnad i ens eget liv. Om man bara fick chansen. Chansen som skulle betyda så mycket och förändra minst lika mycket. Chansen att man skulle kunna göra så mycket annorlunda om man gick i ett par andra skor.


nattpuss. S.


Amazing still it seems, I'll be 23. I won't always love what I'll never have. I won't always live in my regrets.

Jag har ingen inspiration för tillfället. Inte så ovanligt dessa dagar.



Denna låt har varit en av mina favoriter under många år, och det kommer den fortsätta vara.
Den ger mig rysningar, så bra är den.

(Jimmy Eat World - 23)

rysningspuss. S.

You changed my whole life. Don't know what you're doing to me, with your love. I'm feeling all superhuman you did that to me. A superhuman heart beats in me. Nothing can stop me here with you. Superhuman.



(Chris Brown Feat Keri Hilson - Superhuman)

gillargillarpuss. S.

I'd rather give my ego another push. I used to be a fool, It was a foolish game I played. And it's a fool's faith coming mistakes I made.Once I had it right it was all too late. (Too late, too late, too little too late)



Lagom lugn låt nu på eftermiddagen. För övrigt är det nu 4 veckor kvar tills jag sitter på ett plan mot Thailand. Det känns overkligt. Men jag behöver det här, på många sätt.

(Erik Hassle - Hurtful)

söndagspuss. S.

I carry your image always in my head. Folded and yellowed and torn at the edge. And i've look upon it for so many years, slowly im loosing your face.

Nattvandring, höga klackar, läppar mot glas. Musik att försvinna in i, kroppar som trycks mot varandra. Rök från människor blandat med regn från himlens alla grå moln. Träden har tappat sina löv nu, precis som jag har tappat dig ur mitt minne. Men i ett hörn, långt, långt in så finns du fortfarande kvar. Du finns under mina naglar, i varje par läppar jag försöker möta, under mina ögonlock då jag vill sova ruset av mig. Jag andas tio gånger i varje andetag. Jag hörde låten, låten som är din. Då stängde jag ögonen, i ett hav av människor. jag blundade och jag dansade. Som aldrig förr. Den låten var din. Men jag ville att låten skulle vara min. För varje gång jag hör den vill jag inte minnas dig. Du är inte värd det. Du är inte värd mig. Du är inte värd alla mina tankar då dina läppar redan har dansat på andras läppar för många gånger. Då dina fingrar har slingrat sig runt andras och det har viskats söta ord i små öron. Men jag går ut i natten, med mina höga klackar och läpparna mot glas. Och jag glömmer dig.




dethäräringetjagkänner. men det finns kanske andra som känner så.

jagvillebaraskrivanågot. en klump av ord liksom. oförståligt för vissa, men kanske förstående för andra.

sovpuss. S.

I waited for You today, but You didn't show. No, no, no. I needed You today, so where did You go?



I waited for You today
But You didn't show
No no no
I needed You today
So where did You go?
You told me to call
Said You'd be there
And though I haven't seen You
Are You still there?

I cried out with no reply
And I can't feel You by my side
So I'll hold tight to what I know
You're here and I"m never alone.

And though I cannot see You
And I can't explain why
Such a deep, deep reassurance
You've placed in my life.

We cannot separate
'Cause You're part of me
And though You're invisible
I'll trust the unseen.

(Barlowgirl - Never Alone)

kvällspuss. S.

I am covered in skin, No one gets to come in. Pull me out from inside. I am folded, and unfolded, and unfolding. I am colorblind.

Just nu ligger jag nedbäddad i min säng under mitt nya fluffiga täcke. Det kramar mig rätt bra faktiskt. Ikväll och just nu så känner jag bara för att lyssna på massor med lugn musik. Jag har någon konstig känsla i kroppen, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag vill slänga upp en låt här, men problemet för mig ikväll är attt välja en. Jag letade lite bland mina låtar, nya som gamla och jag har så många som jag skulle vilja lägga upp. Men jag har bestämt mig för att försöka att bara lägga upp en låt i taget. Så vilken ska det bli är den stora frågan, måste tänka lite nu.



Det blev en av mina absoluta favoritlåtar från en av mina absoluta favoritfilmer. Ord är överflödiga, titta och lyssna istället.

Jag tror inte att några minderåriga läser min blogg, så jag behöver nog inte varna för en del av scenerna, haha.

(Counting Crows - Colorblind från filmen Cruel Intentions)

favoritpuss. S.

Yeah I want your body, I need your body. Long as you got me you won't need nobody.

God middag! Eller vad man säger när klockan snart är tolv. Snart ska jag bege mig in till stan med mamma, först blir det en tripp till sjukhuset där jag ska fixa vaccin sen blir det väl att springa runt i några butiker innan vi beger oss hemåt igen. Måste även nämna att jag inte har ätit godis på fem dagar, weehoo. Måste vara rekord, heja mig.


 

Denna låt hörde jag på mtv medan jag satt och åt frukost (andra kollar nyheter på morgonen, jag kollar musikvideor, är det normalt? haha) Men är man beroende av musik så är man. Nu tillbaka till ämnet, ända sedan dess så har jag gått runt och nynnat på den och jag lär ju fortsätta så hela dagen. Så vill ni ha en bra låt att nynna på under dagen, så varsågod, lyssna.

(T.I - Whatever you like)

kvartitolvpuss. S.

When you talk to me I swear the whole world stops. You're my sweetheart and I'm so glad that your mine. You are one of a kind.

Nu när det är så här kallt och ruggigt ute så vill jag bara sitta här i mitt rum i värmen och lyssna på, ja, kärlekmusik. Jag har lite blandade känslor när jag ser kärlekspar på stan. En del av mig vill gå fram och slå till dom (nog den lite avundsjuka delen) Vi vet väl alla hur underbart det är att vara kär, men ärligt talat hur kul är det att se gullande par i kylan medan man själv står ensam och fryser arslet av sig? Men samtidigt blir den andra delen av mig helt varm när man ser att två människor ser sådär lyckliga och kära ut. Och jag vill nästan gå fram och krama dom och säga "va söta ni är" Men bara nästan. Kärlek kan väl förklaras bäst som bitterljuv. Den kan vara så helt fullkomligt magisk underbar men samtidigt så kan den plötsligt bli så hemsk att man tvekar på att man någonsin vill uppleva den igen. Kärlek kan göra så fruktansvärt ont men kanske är det vetskapen om hur underbar den kan vara som får oss att gång på gång söka upp den igen?



Inte den mest okända låten kanske. Men när jag satt på bussen på väg hem från stan så hördes denna i mina hörlurar och nu är det ett tag sedan jag hörde den sist, och nu minns jag varför jag tycker om den så mycket.

(Chris Brown - With you)

Jag kanske borde jaga fjärilar som jag kan ha i magen?

kärlekspuss. S.

Don't even talk about the consequence 'cause right now your the only thing that's making any sense to me.

Godmorgon! Klockan är 10.00 och jag skulle kunna ljuga och säga att jag är pigg, men jag tror på ärlighet och ärligheten säger att jag är trött. Men det går snart över, för nu lyssnar jag på en låt som  får mig att peppa och bli full av förväntan inför fredag. För på fredag så ska jag nämligen fira några av mina vänner som har fyllt år och jag känner på mig att det kommer att bli för jävla roligt alltså. Nog om prat och planer, mer musik.




Hela deras album "Hook me up" är proppad med grymma låtar. Så ödsla igen tid, börja lyssna.

(The Veronicas - Untouched)

godmorgonpuss. S.

This is what the world is for, making electricity. You can feel it in your mind, Oh you can do it all the time.

Min musiksmak är som min godispåse. Lösgodis, alltså. Lite sött, lite salt, lite choklad och lite surt. Jag lyssnar på musik efter humör. Jag kan fastna för en låt på grund av texten eller beatet eller självklart både och. De inlägg som jag lägger upp nu, är den eller de låtar som spelas mest hos mig för stunden, dagen eller veckan. Mina godbitar alltså, direkt från godispåsen till er. Jag älskar musik, och jag är nästintill beroende av den. Okej, jag är beroende av den. Jag älskar att upptäcka nya artister, grupper och låtar. För när jag hittar en låt och den bara är sådär helt magiskt bra på ett sätt som kanske ingen annan förstår än just jag, då blir jag så glad som att ha fjärilar i magen. Så glad blir jag! Känner ni igen känslan kanske? Och självklart så kommer det även musik i detta inlägg.



Denna låt får mig att på något konstigt sätt tänka på NYC by night. Tänk er staden som aldrig sover, pulsen, beatet. Du möter upp några vänner redo att inta New york's gator och nattklubbar. Fyllda av förväntan och allt är sådär härligt att ni till och med går i slow motion (ni vet som alla snygga tjejer och killar gör i amerikanska filmer) Och ni bara vet att det här är början på en perfekt kväll. Och de här raderna :  Do what you feel now, Electric feel now.  Kan det förklaras bättre?

Inte orginalvideon denna gången heller tyvärr, det gick inte att ladda upp den med bild. Men om ni vill se kan ni klicka här.

(MGMT - Electric Feel)

godnattpuss. S.

Word's on the streets and it's on the news: I'm not gonna teach him how to dance with you. He's got two left feet and he bites my moves. I'm not gonna teach him how to dance! dance! dance! dance!



Ledsen för den lite dåliga kvalitén, men deras orginalvideo går inte att lägga upp här.

(Black Kids - Im not gonna teach you boyfriend how to dance with you)

gillarpuss. S.

But they weren't there beneath your stare, and they weren't stripped untill they were bare of any bindings from the world outside that room.

God morgon! Jag väcktes av ett tjutande i huset, det var telefonen som ringde. I den andra änden var den alltid så trevliga, underhållande och totalt värdelösa arbetsförmedlingen. De ringde och sa att jag missat en del möten jag skulle gå på, oops. Jag som hade trott  att de var frivilliga och eftersom jag fattade totalt nada sista gången jag var där så struntade jag i allt som hade med det stället att göra liksom. Det är svårt att få jobb nu har jag märkt, men jag ska inte drabbas av panik. Inte än. Jag ska klara körkortet först, vilket är snart kan jag meddela. Om lite mer än en månad åker jag till Thailand och efter det så hoppas jag att ett jobb kan dyka upp. Bli vuxen suger rätt hårt ibland, people. Men som alltid så hoppas jag på det bästa. Det måste man göra. Nu ska jag äta frukost och jag börjar morgonen med en lugn och underbar låt. Denna.



(Missy Higgins - They weren't there)

godmorgonpuss. S.

In many years they may forget this love of ours or that we met. They may not know how much you meant to me.

Jag har fått ett nytt täcke, det kommer krama mig bra inatt. När jag inte kan sova så brukar jag lyssna på Katie Melua. Hon har en utav de vackraste rösterna jag någonsin hört. Och när jag lyssnar på hennes musik så blir man så avslappnad och lugn. Så ett tips om du inte kan sova.



Jag vet att videon är lite feaky. Kolla inte. Slut bara ögonen och lyssna. 

(Katie Melua - I cried for you)

godnattpuss. S.  

Shout when you wanna get off the ride. Now I'm the only sour cherry on the fruit stand, right?



(The Kills - Sour Cherry)

kvällspuss. S.

Tonight I have been walking down memory lane.

Inatt låg jag och tänkte när sömnen inte kom som den borde gjort. Jag tänkte på tider med spring i benen, mjölktänder, bus och oskyldigt fnitter. Jag tänkte på barndomsminnen och vart tog tiden vägen egentligen? vi som alltid hade all tid i världen.

Jag minns hur jag och min bästa vän M brukade springa hem från skolan, steka korv och sen titta på glamour. Jag minns att jag tyckte att hennes pappas pannkakor var godare än min egen pappas, för hans lyckades alltid bli sådär frasiga i kanten som jag gillar. Jag saknar att känna mig som en i familjen och att jag kunde komma och gå som jag ville, oavsett vad klockan var. Jag minns den sommaren då vi fick glassplitter i fötterna och din mamma och pappa fick plocka ut dem ur våra fötter med pincett. Eller alla de gånger vi spionerade på din bror och hans vänner och att vad de än gjorde så skulle vi alltid vara i närheten och störa. Jag minns att du ringde mig i panik en dag innan skolan skulle börja för att din kanin hade rymt och vi båda två sprang efter som galningar för att få tag på den. Jag minns våra lekar i poolen, när vi gjorde virvelvinden eller när vi kastade i plommon som vi sen skulle försöka hämta med munnen på botten.  Jag minns alla filmer vi spelade in när vi sjöng som vi sedan snabbspolade så vi lät som piff och puff. Jag saknar att jag alltid kunde vara barnslig med dig hur gammal jag än var. För varje gång jag var med dig och vi klev in i ditt eller mitt hus så var jag som fem år igen. Jag minns att vi smög in i din grannes trädgård och tog massor av blommor som vi skulle göra våran egen parfym av. Och att vi blev upptäckta en gång och efter det gjorde vi aldrig om det. Jag minns när vi skulle vara modiga och titta på the shining och jag minns att jag inte tittade utan gömde mig mer bakom din pappa. Jag minns alla de gånger vi tittade på film och när vi sa "han är inte särskilt lolig för att vara clownfisk" eller när vi kollade på sunes jul och skrattade åt pulkapappan och håkan när han vinkade och sa "hej hej" Och jag minns den dagen innan gymnasiet skulle börja och vi bråkade. Vi började i olika klasser, fick nya vänner och glömde liksom bort varandra. Men nu när vi stöter på varandra så hälsar vi och jag minns allt det här och jag saknar det. Men dessa stunder kommer alltid finnas i mitt minne och varje gång jag tänker på det så kan jag inte göra annat än att le för mig själv.



saknarpuss. S.

This jungle is massive, so please don't be so passive. Be aggressive, impress us and they will get the message.

min blogg känns inte rätt. den känns inte som jag. jag har nog tappat lite. jag vill kunna skriva vackra ord, lästa som en sång. men jag kan inte. jag vill skriva något meningsfullt. något som känns. jag läste i siris blogg idag. och den tjejen hon kan skriva. så vackert. så öppet. men samtidigt invecklat. men samtidigt förstående. jag vill också kunna skriva så. jag tror jag svamlar. jag gör nog det. jag vill kunna skriva igen. något som känns. inspiration. godnattpuss. S.

01.11.08



Laddar med den här inför ikväll.

Come on baby,
We get along
One week of danger
Is not very long
Let's get together
And get it on
Let's get those clothes off
Before I'm gone.

RSS 2.0